Методична конференція вчителів біології 22.08.24

22 серпня 2024 в СЗШ № 93 відбулась зустріч учителів біології “Вивчення біології під час війни: виклики та пріоритети”. Спілкування з колегами та обговорення важливих для вчительства питань – традиція серпневих методичних заходів.

Спікер та модератор Воробей Світлана, старший викладач кафедри природничо-математичної освіти і технологій ІПО Київського столичного Університету імені Бориса Грінченка ознайомила вчителів із викликами та пріоритетами в освіті на 2024-2025 н.р в умовах війни, нормативними документами щодо критеріїв оцінювання та основними аспектами впровадження НУШ у викладанні біології у 7 класі.

Актуальні проблеми сучасного підручника біології проаналізував спікер  Задорожний Костянтин,  кандидат  біологічних   наук,   провідний     науковий  співробітник Інституту педагогіки відділу біологічної, хімічної та фізичної  освіти НАПН України, автор підручників та методичних посібників. Поділилася власними розробками та напрацюваннями в  STEАM-освіті на уроках біології в сучасних воєнних  умовах й запропонувала  ідеї та можливості для реалізації STEАM вчителям Лавринчук Вікторія, учитель біології Ліцею №9 «Гармонія» Оболонського району міста Києва.

Апробація НУШ у 7-х класах стала основою  методичних матеріалів, розроблених   Атаманчук Маргаритою, вчителем  біології ЗСШ №93 Подільського району м. Києва, які вона  пропонує вчителям для використання в роботі. Яскраво та незвично секрети успішних уроків біології та основ здоров’я розкрив Максим Рудич, учитель біології та географії у Toronto Imperial School, біолог, півфіналіст престижної премії «Global Teacher Prize Ukraine 2024», автор підручників.