Починаємо новий проєкт “STEM лабораторія вчителя: онлайн- навчання”

Проєкт “STEM лабораторія вчителя: онлайн-навчання”.

Автор Воротникова Ірина.

Проєкт виграв грант House of Europe (House of Europe Opportunities 2020/2021)
Персональні проєкти в сфері освіти 2 (Розділ: Individual grants)

  • Проєкт присвячено створенню дистанційного курсу для вчителів, в якому вони набувають компетентностей проводити практичні і лабораторні роботи онлайн, реалізовувати проєкти STEM онлайн, використовувати систему підтримки дистанційного навчання для організації співпраці учнів онлайн (спільні гіпотези, карти знань тощо).
  • Завдяки грантовій підтримці в реалізацію проєкта запрошено Olga Dziabenko, яка є спеціалістом з впровадження інноваційних технологій навчання і працює в лабораторії Університету Деусто (Іспанія). Ольга Дзябенко є відомим міжнародним фахівцем з впровадження STEM яка розробила цифрові інструменти та платформи для STEM освіти та бере участь в розробці програм та методики навчання вчителів за цим напрямом (Graasp, Go-Lab). Ольга Дзябенко є також організатором та учасником міжнародних проєктів з використання цифрових інструментів, автором багатьох публікацій з провадження STEM.
    Завдання проєкту:
    1. Організація онлайн консультацій з європейськими фахівцями щодо використання віртуальних лабораторних робіт, систем підтримки дистанційного навчання і програм підвищення кваліфікації вчителів зі STEM освіти.
    2. Створення концепції, мети, структури 30 годинного дистанційного курсу для підвищення кваліфікації вчителів.
    3.  Організація та проведення 2 годинного майстер-класу європейських фахівців для вчителів м. Києва (до 300 учасників).
    4.  Проведення 3 майстер-класів (до 300 учасників) та запис навчальних відео та створення презентацій, вправ для дистанційного курсу.
    5.  Розміщення дистанційного курсу на платформі Університету.
    6.  Експертиза дистанційного курсу європейськими фахівцями.
    7.  Підвищення кваліфікації вчителів міста Києва (мінімально 1 група, 18 вчителів).

Leave a Reply