Співпраця з Міжнародною організацією European STEM School Label


Інститут післядипломної освіти імені Бориса Грінченка став асоційованим партнером Міжнародної організації STEM School Label.
Мета STEM School Label (https://www.stemschoollabel.eu/home) – допомогти європейським школам підвищити інтерес та навички молодих європейців до предметів STEM й надати школам необхідні інструменти для залучення своїх учнів, вчителів та інших суб’єктів до  заходів шляхом розробки стратегії STEM.

За допомогою онлайн платформи та  критеріїв організації роботи від STEM School Label представники шкіл:  побудують власну STEM стратегію закладу освіти; розроблять власний профіль школи, що працює у напрямку STEM;  зможуть обмінюватися досвідом з  іншими закладами, що впроваджують STEM-освіту у навчальний процес; отримають онлайн-інструмент самооцінки відповідно до критеріїв STEM-освіти та відзнаку для школи у вигляді рівня: компетентний, досвідчений або експерт.

Що отримує заклад освіти:

1.Членство у європейській мережі шкіл STEM для натхнення до розробки стратегій STEM на рівні школи.
2. Визнання. Школа зможе не тільки покращити свій рівень STEM освіти, але і  поділитися своїми напрацюваннями та  досвідом.
3. Новий імідж на національному та європейському рівнях шляхом узгодженої комунікаційної та розповсюджувальної діяльності на порталі European STEM School Label.
4. Можливість показати відзнаку STEM School у всіх рекламних та інформаційних матеріалах школи
Участь школи у STEM School Label надає  ідеальний простір вчителям для  спілкування, обміну кращими практиками, методичними рекомендаціями з розв’язання проблем та надання якісної STEM освіти. Система акредитації STEM School дозволяє користувачам оцінювати STEM стратегію своєї школи за набором критеріїв у семи ключових областях (ключові елементи школи STEM), що допоможе  визначити сильні та слабкі сторони та забезпечити створення та (або) оновлення стратегії розвитку закладу.
  • STEM School Label  започаткована як багатосторонній проєкт, що фінансується програмою Erasmus+. Відзнака STEM School є результатом спільної ініціативи European Schoolnet, Ciencia Viva (Португалія), Maison pour la Science d’Alsace (Франція), Центру сприяння науці (Сербія) та Центру розвитку освіти (Литва). Станом на 2021 рік усі заходи, пов’язані з маркуванням шкільних технологій STEM, продовжуються в рамках Scientix за фінансування програми досліджень та інновацій Європейського Союзу «Горизонт 2020».
  • Більш детально ознайомитись з можливостями проєкту та отримати практичний досвід  Ви зможете дуже скоро у дистанційному модулі  Ірини Сапсай “Онлайн-інструмент European STEM School Label. Основні критерії викладання та планування STEM-освіти у навчальному закладі”
Координатор STEM School Label в Україні:  Ірина Сапсай, доцент кафедри природничо-математичної освіти і технологій Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, канд. пед.наук, i.khovan@kubg.edu.ua

Leave a Reply